Enoki se skládá z malého bílého nebo béžového klobouku a dlouhého stonku, který může měřit až 10 centimetrů. Enoki roste v trsech a pěstuje se na pařezech nebo na substrátu na bázi pilin. Hlavně se pěstuje v Japonsku.
Enoki má jemnou, ovocnou chuť a mírně křupavou texturu. Houbové enoki jsou vynikající syrové v salátech nebo rychle vařené. Jsou připravené k použití.
Tipy na přípravu
Asijské houby vyžadují jen minimální čištění. Je dobré je otřít vlhkým hadříkem (mytí pod tekoucí vodou by jim vzalo část chuti).
Na Enoki je dobré vše. Je "připravené k použití". Doporučujeme pouze odříznout konec pokrytý substrátem.
Enoki je lahodné syrové. Ozdobí a dochutí saláty a sendviče. Přidává se do polévek (používá se jako vermicelli) a do pokrmů vařených na východní způsob, přidává se na konci vaření, aby se zachovala jeho jemná chuť.
Tipy...
Hřib kropenatý, vědecky známý jako Trametes versicolor, je druh houby známý svým jedinečným vzhledem, který připomíná ocasní peří krůty. Má bohatou historii v tradiční medicíně, zejména v asijských kulturách, kde byl po staletí používán pro své potenciální zdravotní přínosy. Obvykle se konzumuje ve formě čaje nebo jako doplněk stravy, aby se využily jeho léčivé vlastnosti.
Côtes semi-viandes jsou oblíbenou volbou pro milovníky masa, nabízející jemnou texturu a bohatou chuť, která pozvedne vaše oblíbené pokrmy. Tyto žebra jsou pečlivě vybírána pro svou kvalitu a čerstvost, což zaručuje výjimečný kulinářský zážitek. Jsou ideální na grilování, pečení a dušení.
Dostupné v různých velikostech, Côtes semi-viandes jsou ideální pro profesionální i domácí kuchyně. Jejich praktické balení zajišťuje snadnou manipulaci a optimální uchování. Ať už jste profesionální kuchař nebo amatérský kuchař, tato Côtes semi-viandes jsou nezbytnou volbou pro kvalitní kulinářské výsledky.
Rozpoznávají se podle svého tmavě šedého nebo žlutě zbarveného kuželovitého klobouku. Jejich dužnina je nažloutlá a aromatická. Používají se především do směsí.
Tipy na přípravu
Hřiby pocházející z přírody, i když kontrolované při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad:
- Odříznout 2 až 3 mm nožiček
- Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných jehličí nebo větviček.
- Omývat pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) pod tekoucí vodou nebo je jemně otřít.
Vaření: vždy je osmahněte na „vysokém ohni“ na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé.
Nakrájené a „připravené k použití“ houby samozřejmě vyžadují pouze uvaření.
Tipy na uchování
Hřiby mohou vykazovat různé vlastnosti v závislosti na období sběru nebo jejich...